De Escape Chair biedt uitkomst bij calamiteiten

Evacuatiehulpmiddelen zoals een evacuatiestoel zijn erg belangrijk. In het dagelijks leven staat u er vast niet bij stil dat de lift waarmee u naar de volgende verdieping gaat, uit kan vallen. Dit heeft als gevolg dat minder mobiele mensen hier hinder aan ondervinden, maar ook dat er een groot probleem is in het geval van calamiteiten. Dan kunnen mensen die minder mobiel zijn het pand zonder hulp van hulpdiensten niet verlaten. Het huren van een Evacuatiestoel biedt in dit soort gevallen uitkomst! Zoekt u ondersteuning bij uw evacuatie vragen? Neemt u vrijblijvend contact op met onze experts. Ze staan u graag te woord.

Wat is een Escape Chair?

U zult zich vast afvragen wat een Escapechair is. De Escape Chair is een originele evacuatiestoel die speciaal ontwikkeld is voor het snel en veilig evacueren van personen. De stoel is te herkennen aan de groene zitting. Er zijn meer mensen die zich gewaagd hebben aan het produceren van een evacuatiestoel zoals de Escape Chair, maar geen enkele producent heeft de eenvoudigheid en de goede kwaliteit van de Escape Chair kunnen overtreffen. Daarnaast is de Escape Chair van echte Duitse kwaliteit. De evacuatiestoel is heel makkelijk te bedienen, u kunt deze stoel al bedienen zonder dat u een cursus heeft gevolgd. U klapt de Escape Chair open, stelt de juiste hoogte in en drukt uw voeten het onderstel met wielen naar beneden. De Escape Chair die u bij ons kunt huren of aanschaffen is al snel klaar voor gebruik!evac chair

Is de Escape Chair verplicht?

Maar is de aanwezigheid van een Escape Chair verplicht? Het beantwoorden van deze vraag is een lastige kwestie. De Europese wetgeving stelt namelijk dat de gebruiker van het pand, dus niet altijd de eigenaar van het gebouw, verantwoordelijk is voor de veiligheid van zijn, personeel, scholieren, gasten, bezoekers etc. Inmiddels is er ook al weer veel veranderd in de wet en regelgeving op het gebied van de BHV. Wij begrijpen dat deze nieuwe regelgeving vragen oproept.

Veel mensen denken dat de brandweer in het geval van een calamiteit verantwoordelijk is voor het redden van personen. Indien nodig zal de brandweer uiteraard eerst de personen redden die eventueel nog in het pand zijn, maar de gebruiker is echter verantwoordelijk voor het redden van de mensen in het pand. Daarnaast is de gebruiker van het pand mogelijk aansprakelijk als blijkt dat er niet goed gehandeld is. De gebruiker van het pand is verantwoordelijk voor de veiligheid van alle mensen in het gebouw en moet zorgen dat er een risico-analyse opgesteld wordt. Als uit deze risico-analyse blijkt dat er knelpunten zijn, moet er gezocht worden naar een oplossing. Dan kan de Escape Chair uitkomst bieden! De Escape Chair is niet verplicht, maar het redden en evacueren van de mensen in het gebouw is wel verplicht. Hierbij kan een hulpmiddel zoals de Escape Stoel uitkomst bieden.

[featured_products_slider]

Een Escape Chair huren of aanschaffen bij Evacuatie Expert

Bent u overtuigd van het nut van een Evac Chair voor in het gebouw waar u gebruiker van bent? Bekijk dan hier alle Evacuatiestoelen, neem vrijblijvend contact op of doe een vrijblijvende offerte aanvraag! Ook wanneer u vragen heeft over bijvoorbeeld de prijs of het juiste model van de Escape Chair mag u gerust contact met ons opnemen. Wij informeren u graag vrijblijvend over de mogelijkheden om de risico’s voor u op te lossen met behulp van het huren of aanschaffen van een Evac Chair. Als enige onafhankelijke evacuatie expert in Nederland, gecertificeerd door Evac-Chair EN Licenend Service Partner van Escape Mobility, kunnen wij u voorzien van informatie en advies. Ook kunnen wij u helpen met de keuze voor het juiste evacuatie middel (indien noodzakelijk) en de invoering hiervan binnen uw BHV organisatie. Ook het jaarlijkse onderhoud en eventuele trainingen kunnen door onze experts worden uitgevoerd.