Trapklimmer, trappenklimmer de oplossing voor personen over trappen

De trapklimmer bied voor personen die al dan niet langere tijd minder mobiel zijn een zeer goede en veilige oplossing om de dagelijkse zaken gewoon door te laten gaan. Zonder montage in of aan gebouwen is er toch een mogelijkheid trap op en trap af te gaan. Mobiliteit is vrijheid.

Hieronder ziet u een aantal voorbeelden waarvoor de trapklimmer de ideale oplossing is om mobiel te blijven.

Voor meer informatie of om een persoonlijk gesprek te plannen neemt u contact op met

074-8539984, info@evacuatieexpert.nl

Langer thuis wonen bij ziekte of verminderde mobiliteit.

Nederland heeft een steeds groter groeiende groep personen die om welke reden dan ook een aangepaste woning of een gelijkvloers woning zoeken.

Helaas is het zo dat deze woningen op veel plaatsen schaars zijn en men dus of gevangen zit in zijn/haar woning. Ook komt het voor dat mensen noodgedwongen naar een instelling moeten verhuizen omdat er geen aangepaste woning beschikbaar is.

De trapklimmer kan de oplossing zijn om de periode tussen de oude en nieuwe woning te overbruggen, of zelfs een verhuizing niet noodzakelijk maken.

Appartementen met en zonder lift.

Naast de vergrijzing ziet men ook een grote toename aan hoogbouw. Appartementen al dan niet met zorg aan huis. De nieuwe appartementen worden veelal voorzien van liften. De oude appartementen worden zelden aangepast door een lift te plaatsen. Een traplift is in de openbare ruimte vaak niet toegestaan door de verhuurder. 

Ook voor deze locaties is de trapklimmer een geweldige uitkomst. Er zijn verschillende trapklimmers die personen veilig de trap op en af transporteren.

Locaties toegankelijk voor iedereen.

In het bouwbesluit staat duidelijk aangegeven dat locaties toegankelijk moeten zijn voor iedereen. Nieuwbouw wordt dan ook aan deze regels getoetst. Oudere en bestaande gebouwen hebben daar nog een grote inhaalslag te maken. Op bezoek bij bijvoorbeeld familie die in een appartement zonder lift wonen is voor veel mensen onmogelijk.

Monumentenstatus en toegankelijkheid.

Beheerders van monumenten hebben een nog grotere uitdaging omdat daar niet zonder slag of stoot in muren of op trappen geboord mag worden. Een vaste traplift en dergelijke zijn dan niet mogelijk.

Voor deze locaties is een trapklimmer de perfecte oplossing. Zo zijn er modellen die ook alle modellen rolstoelen kunnen verplaatsen trap op en trap af.

Informatie over trappenklimmer

Bij evacuatieexpert.nl kunt u terecht voor al uw vragen over trapklimmers en de mogelijkheden. De trapklimmers kunnen ook gehuurd worden. Neemt u gerust geheel vrijblijvend contact op met

074-8539984 info@evacuatieexpert.nl