Maakt u zich ook wel eens zorgen over de brandveiligheid en ontruiming van appartementen?

Mobiliteit en veiligheid voor een gunstig tarief of laag maand/jaar bedrag. Evacuatieexpert.nl helpt.

VvE en evacuatie bij brand.

Sinds jaren zien wij het aantal appartementen, appartementen complexen en VvE’s in Nederland groeien.

Dit in combinatie met een steeds verder groeiende groep ouderen die in deze appartementen wonen zorgt ervoor dat het voor steeds meer VvE’s een punt van aandacht is wat te doen bij liftuitval , brand en/of ontruiming.

VvE brandveiligheid en evacuatie.

Zoals men op bijna alle liften kan zien is het niet toegestaan om deze ingeval van brand te gebruiken. Dit heeft er mee te maken dat de meeste liften niet tegen hitte bestand zijn en deze ook rook niet buiten houden. Ook neemt door aantal storingen door  het ouder worden van de liften toe.

Evacuatiemogelijkheden

Steeds vaker worden wij benaderd door VvE’s en de bewoners van appartementen met de vraag welke mogelijkheden er zijn om toch veilig het gebouw te kunnen verlaten. En welke eisen er zijn aan de VvE op het gebied van brandveiligheid.

Afhankelijk van het gebouw zijn er diverse opties in de vorm van evacuatiestoelen evacuatiematrassen of transport/evacuatiestoelen (elektrisch aangedreven)

Speciaal voor VvE’s bieden wij de mogelijkheid om door ons ‘’ontzorg-pakket’’ een oplossing te bieden voor de gevallen van uitval van de liften of bij evacuatie bij brand.

Voor een vast maandelijks of jaarlijks bedrag beschikt de VvE over een up-to-date oplossing om personen veilig uit het gebouw te brengen. Bijvoorbeeld: Standaard evacuatiestoel plus 4 brandblussers voor de algemene ruimtes al vanaf € 79,– per maand ex BTW.

Evacuatieexpert.nl plaats op de locatie de gewenste evacuatiehulpmiddelen en verzorgt de jaarlijkse controle en keuring. Tevens verzorgen wij een instructie voor de bewoners om deze hulpmiddelen te kunnen inzetten.

Korting op trapklimmers

Voor de bij ons aangesloten VvE’s bieden wij de mogelijkheid om bij liftuitval en/of renovatie met korting gebruik te maken van onze trapklimmers met of zonder extra bediener.

Kijk hier voor extra informatie over verhuur.

Ontzorgen verder dan evacuatie.

Ook bieden wij de mogelijkheid gebruik te maken van ons brand en rookmelder pakket.

Wij plaatsen draadloos koppelbare rookmelder. Deze rookmelders zijn met andere rookmelders, en eventueel koolmonoxide melder verbonden, hierdoor wordt de bewoner op tijd gewaarschuwd.

Hierdoor kan men bij een brand in een andere ruimte van het appartement, nog klein en te blussen is, snel ingrijpen en de hulpdiensten inschakelen. Ook voor slechthorenden bieden wij oplossingen om snel gewaarschuwd te worden.

Blussers in de gemeenschappelijke ruimte en het appartement.

Voor het blussen van een beginnende brand bieden wij diverse blussers die door de eenvoud en jaren lange garantie bijdragen aan de veiligheid.

Voor uw VvE kunnen wij een compleet concept ontwikkelen waardoor u geen omkijken meer heeft naar de beschikbaarheid en onderhoud van uw brandblussers.

Onze experts adviseren en informeren u graag over de mogelijkheden.

Neemt u vrijblijvend contact op met:

 

Evacuatieexpert.nl

074-8539984

info@evacuatieexpert.nl