Ons Dienstenpakket

Meestal realiseren de mensen die dagelijks gebruik maken van de lift zich niet vaak wat er gebeurt als deze lift uitvalt. Los van het ongemak voor de minder mobiele personen, kan men bij een calamiteit dan ook geen gebruik maken van de lift. Evacuatieexpert.nl is door de jaren lange ervaring binnen onze organisatie een toonaangevende gesprekspartner, vraagbaak en specialist op het gebied van evacuatie, personentransport en toegankelijkheid.

Onze ervaring strekt zich uit over bijna alle branches, organisaties en doelgroepen.

Spullen leveren kan iedereen:

Wij onderscheiden ons door extensieve kennis en expertise op het gebied van evacuatiehulpmiddelen, noodlift trapklimmer, lifthulp, traphulp en de inzet hiervan.

Meerdere jaren ervaring van onze mensen leveren een belangrijke bijdrage aan het veiligheidsbeleid van bedrijven, instellingen, scholen en gezondheidszorg.

Spullen leveren kan iedereen, Evacuatieexpert.nl werkt anders!

Wij kijken met een gespecialiseerde blik naar uw organisatie, uw gebouw(en) en andere relevante factoren voor een juiste keuze. Vanuit deze expertise adviseren en leveren wij doelmatige producten en diensten. Deze doelmatigheid leidt in de praktijk vaak tot:

 • een veiligere omgeving,
 • Geen aantasting van het werkplezier en/of woongenot
 • kostenbesparing, direct en indirect.
 • Bewustzijn vergroting van uw medewerkers en/of bewoners.
 • Brede acceptatie binnen de organisatie.
 • betere juridische positie in het geval van aansprakelijkheid.

Ons diensten pakket bestaat onder andere uit:

Advies evacuatie, evacuatiestoel, evacuatiemateriaal.

Advies over evacuatie, evacuatiemateriaal en de mogelijkheden van uw eigen organisatie. Elke organisatie heeft zijn specifieke vragen, eigenschappen, doelgroep en personeel bezetting. Evacuatieexpert inventariseert indien gewenst uw organisatie en gebouwen en brengt een gedegen advies uit waar u mee aan de slag kunt. Daarnaast ondersteunen wij diverse zorgorganisaties, scholen en gemeenten bij de juiste invulling van de ontruimingsplannen en werken als externe adviseur samen met diverse veiligheidskundigen.

Levering

Levering van de juiste materialen voor uw organisatie. een evacuatie hulpmiddel is pas een hulpmiddel als dit daadwerkelijk past bij uw situatie. Met beperkt aantal personen het maximale uit de geringe tijd voor evacuatie halen.

Om u te helpen bij het maken van de juiste keuze bieden wij u de mogelijkheid om vrijblijvend en geheel kosteloos een demonstratie en test bij u op locatie in te plannen. Samen met onze expert kunt u en uw medewerkers of collegae ervaren welk model evacuatiestoel, evacuatiematras of evacuatiedoek het beste bij uw specifieke situatie past.

Als enig in Nederland laten wij u kennis maken met verschillende merken en modellen in één keer.

Training evacuatie, evacuatiestoel en evacuatiehulpmiddelen.

Een evacuatie hulpmiddel vraagt om een getrainde organisatie. Speciaal voor de diverse doelgroepen zijn er speciale trainingen ontwikkeld die door onze experts bij u op locatie worden verzorgt.

 • Gebruikerstraining evacuatiestoel.
 • Gebruikerstraining evacuatiematras.
 • Gebruikerstraining evacuatiedoek, evacuatie direct vanuit het bed.
 • Train the trainer training, wij leiden een aantal van uw personeelsleden op om anderen binnen uw organisatie te trainen. Deze training wordt toegespitst op uw organisatie en op de bij u aanwezige hulpmiddelen. Evacuatiestoel, evacuatiematras, evacuatiedoek of allemaal.  Door dit sneeuwbal effect haalt u het meeste uit uw investering. Training vergroot het bewustzijn en verkleint de risico's.

Onderhoud

Onderhoud, controle en reparatie van evacuatiemateriaal. Uitsluitend met de juiste onderdelen en materialen.

Als één van de weinige bedrijven in Nederland zijn wij gecertificeerd onderhoud expert van de Evacchair, evacuatiestoel en overig evacuatiemateriaal. Hierdoor beschikt u over de juiste partner voor al uw evacuatiestoel, evacuatiematras etc. . Ongeacht het merk en of model. Wij controleren niet alleen maar voeren ter plaatse eventuele reparaties uit. Onze werkwijze geeft u de zekerheid altijd een werkende evacuatiestoel of evacuatiematras tot uw beschikking te hebben.

Laat u niet op het verkeerde been zetten. Vraag gerust naar het certificaat en of uw partner de juiste kennis en materialen bezit. Het gaat tenslotte om uw medewerkers, bezoek, bewoners, gasten etc.

Onze evacuatiestoel en evacuatiematras onderhoud service:

 • Gecertificeerde experts
 • Heldere prijzen
 • Alle merken
 • Originele onderdelen
 • Onderhoud certificaat
 • controle en keuring op 26 punten
 • Zekerheid van veilig en inzetbaar materiaal
 • Indien nodig voorzien wij u van vervangend materiaal gedurende de reparatie en keuring
 • Te combineren met een training

Verhuur trapklimmer, evacuatiestoel en tijdelijke hellingen.

Als specialist in personen over trappen hebben wij in de loop van de tijd heel veel aanvragen gekregen voor de huur van trapklimmers, evacuatiestoelen en tijdelijke hellingen. Om de meest uiteenlopende redenen ontstaat de uitdaging dat er minder mobiele personen zijn die problemen hebben met de toegankelijkheid van gebouwen.

Voor uw evenement, open dag, reparatie van de lift etc. helpen wij u om de toegankelijkheid te waarborgen.

Uiteraard kunnen wij ook de drempelhulpen, tijdelijke toilet beugels, toilet verhogers etc verzorgen.

Inmiddels hebben wij een vloot van trapklimmers, geschikt voor personen met en zonder rolstoel, die verhuurd worden. Verhuur kan met een evacuatieexpert medewerker (lifthulp - traphulp) maar ook zonder. U of iemand in uw gezelschap wordt, door de medewerker die de trapklimmer aflevert, voorzien van de juiste instructie. Onze trapklimmers zijn zeer eenvoudig in het gebruik en eigenlijk door iedereen te bedienen. Ook voor de huur van één of meerdere evacuatiestoelen bent u bij ons aan het juiste adres. Of het nu gaat om een evenement of bijvoorbeeld bij liftuitval wij helpen u om de toegankelijkheid en of uitgankelijkheid te waarborgen.

Wilt u informatie over onze diensten, heeft u vragen, wilt u advies of een afspraak plannen?  Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op.

Evacuatieexpert.nl bied traphulp, lifthulp en mobiliteit bij liftuitval.

Onze dienstverlening bij liftuitval beperkt zich niet alleen tot het leveren van Nood trapklimmers, noodlift, of rolstoeltransport over trappen. Onze dienstverlening bied de mogelijkheid voor traphulp of lifthulp. In combinatie met ons netwerk van medewerkers, ook wel traphulp, lifthulp of traphelper genoemd, zijn u van dienst bij liftuitval.

Onze traphulp/lifthulp bedient indien gewenst de (accu-aangedreven)  Nood trapklimmer ( ook wel noodlift genoemd ) Ook voor een boodschap of het uitlaten van de hond kunt u een beroep doen op onze traphulp/lifthulp medewerkers.

Liftrenovatie of een noodgeval zoals stroomstoring, blikseminslag of liftstoring zorgen dat de lift niet gebruikt kan worden. Bent u afhankelijk van de lift en kunt u zelf niet van de trap gebruik maken? Onze trapklimmers bieden u de mogelijkheid om ondanks liftuitval toch uw dagelijkse dingen te kunnen doen. Zelf uw boodschappen halen, dokter afspraken, dagbesteding. Evacuatieexpert.nl bied u de mogelijkheid om op een comfortabele en veilige wijze de trap op en af te komen. Uiteraard brengt onze medewerker de boodschappen dan bij u thuis. Ook voor (transport)rolstoel trap op en af kunt u bij ons terecht. De ideale oplossing voor personen die slechter ter been zijn.

Voordelen van onze noodklimmer/noodlift en traphulp / lifthulp

 • Voordelige, snelle en veilige oplossing.traphulp noodlift
 • Geen schade aan uw trappen door montage van bijvoorbeeld een traplift.
 • Geen overstap van deur tot begane grond. (wel zo prettig als u slecht ter been bent)
 • Veel voordeliger dan bijvoorbeeld een Noodlift aan de buitenzijde van het pand en veel sneller in te zetten.
 • Onze traphulp/lifthulp komt bij u en neemt de noodklimmer direct mee en is ook direct inzetbaar.
 • Bij langere inzet kunnen wij u alsnog helpen aan een meer blijvende oplossing.
 • Ook voor bijvoorbeeld een evenement, bruiloft op een bijzondere locatie, feest, open dag enzovoort. Overal waar trappen een probleem zijn kunt u onze trapklimmer inzetten. Met en zonder traphulp / lifthulp te boeken.