Evacuatie vanuit het bed

Evacuatiedoek, evacuatiemat ,evacmat ,sleepdoek, of glijdoek. Deze namen bedoelen allemaal het zelfde hulpmiddel om mensen snel en veilig uit bed te evacueren.

Personen die hun bed niet zelfstandig kunnen verlaten, moeten bij een calamiteit geëvacueerd worden met behulp van een evacuatiehulpmiddel. Een van deze hulpmiddelen is een Evacuatiedoek ook wel evacuatiemat, sleepdoek of glijmat genoemd. Een matras waar een Evacuatiedoek onder ligt, is zeer snel om te vormen tot evacuatiematras.

Evacuatie snel en veilig

Evacuatieexpert.nl heeft de twee belangrijkste en innovatieve merken in haar assortiment opgenomen.

Beide merken. Tetcon fabrikant van onder andere de  s-capepod en de firma EVATEX.

De mensen achter EVATEX waren de eerste die met de ontwikkeling van evacuatiedoeken , ook wel sleepdoek evacuatiesheet genoemt, op de Nederlands markt zijn gekomen. Wij zijn trots dat wij voor Nederland het agentschap van deze evacuatiedoeken mogen uitvoeren.

EVATEX evacuatiedoek ook wel het ‘’Hamburger Rettungstuch’’ genoemd is zeer eenvoudig in het gebruik en zeer snel inzetbaar.

Bij een calamiteit worden de sterke veiligheidsbanden onder de matras vandaan gehaald. Deze banden worden zeer eenvoudig en snel over de patiënt en het beddengoed heen gesloten, waardoor deze wordt gefixeerd op de matras. Het Evacuatiedoek, inclusief matras,  wordt vervolgens gemakkelijk van het bed af getrokken, en (indien nodig via de trap) naar een veilige plaats gesleept.

Innovatief evacuatiedoek, reddingsdoek, evacuatiemat

Samen met EVATEX bied Evacuatieexpert.nl diverse standaard maten maar ook op maat gemaakte evacuatiedoeken. Voor elk bed en elke matras kunnen wij u de oplossing bieden voor veilig evacueren van personen uit bed.

 

S-Capepod evacuatiedoek, evacuatiemat, sleepdoek

De S-Capepod wordt door onze klanten al jaren gewaardeerd als een snel en veilig evacuatiedoek, evacuatiemat, om bed gebonden personen veilig en met minimale inzet van hulpverleners te kunnen evacueren.

De S-capepod is gemaakt van een zeer sterk en stevig materiaal welke speciaal voor de s-capepod is ontwikkeld.

Het grote zichtbare verschil tussen de s-capepod en het Evatex evacuatiedoek is de wijze waarop de persoon wordt gefixeerd op en met de matras.

De grote bodyflaps zorgen dat de te evacueren persoon als het ware in een cocon ligt. Veiligheid en snelheid zijn twee van de belangrijke punten die zijn meegenomen in de ontwikkeling van de evacuatiedoeken.

Evacuatiedoek voor personen met Obesitas en decubitus matras

S-Capepod heeft het enige echt goed werkende evacuatiedoek voor personen met obesitas. Dit speciale doek is ook geschikt voor bijvoorbeeld decubitus matrassen. Ook deze vind u bij www.evacuatieexpert.nl

Bariatric evacuatiedoek

Wat kost een evacuatiedoek?

Zorg instellingen worstelen continu met het aan de ene kant in de hand houden van de kosten en aan de andere kant de veiligheid van personeel, bewoners en bezoekers. De evacuatiedoeken zijn onder andere doordat deze altijd onder de matras liggen en indien nodig met de gewone was kunnen worden meegegeven de meest efficiënte en kosten vriendelijkste oplossing voor evacuatie uit bed. > hier vind u de verschillende modellen en merken <

Evacuatieexpert.nl is de specialist op het gebied van evacuatie van personen uit gebouwen.

Als enige echt onafhankelijke adviseur kunnen wij u een objectief advies geven over de juiste evacuatie hulpmiddelen.  Wij komen graag vrijblijvend bij u op locatie om de verschillende mogelijkheden voor te stellen en indien gewenst kunt u de evacuatiedoeken, evacuatiemat, sleepdoek, testen.

Neemt u vrijblijvend contact op voor een afspraak of meer informatie.