Toegankelijkheid evenementen. Wij houden ons bezig met evacuatie van personen uit gebouwen en bieden wij organisaties oplossingen om ter verbetering van de toegankelijkheid evenementen e.d.

Wij ondersteunen u om locaties toegankelijk te maken voor mensen met bijv. een lichamelijke beperking. Denk hierbij aan trapklimmers voor rolstoelen, noodlift, evacuatiestoelen, transportstoelen e.d..

Speciaal voor evenementen hebben wij een aantal oplossingen in ons assortiment (verhuur) die de toegankelijkheid garanderen.

Naast evacuatie bij brand en dergelijke gaat het natuurlijk ook om technische storingen zoals stroomuitval, liftstoring etc.

Er zijn een aantal belangrijke punten die van belang zijn op het gebied van Evacuatie.

Nog al te vaak horen wij, evenementen in gebouwen, de mededeling dat er brandcompartimenten zijn en dat de brandweer de evacuatie wel doet. Dit is een heel hardnekkig en moeilijk uit te roeien redenering die niet klopt.

De compartimenten die in gebouwen aanwezig zijn hebben slechts tot doel te zorgen dat de brand en rook, indien mogelijk, niet de vluchtwegen afsnijden en versperren.

De gebruiker van een pand of locatie, lees de organisator en of exploitant, is verantwoordelijk die maatregelen te nemen die noodzakelijk zijn om alle personen te kunnen evacueren. Uiteraard zal de brandweer indien noodzakelijk en op tijd aanwezig helpen de laatste personen te evacueren.

Toegankelijkheid evenementen v.s. evacuatie.

Tijdelijke hellingbaan geplaatst voor een open dag.

Bij evenementen zie je het extra probleem opduiken dat de locaties regelmatig wel de toegang geregeld hebben zoals liften, rolstoelplaatsen en speciale toiletten maar aan de andere kant het stuk, wat als er ontruimt moet worden of er een storing is, niet. En daar waar al wel bijv. evacuatiestoelen voorhanden zijn, zijn deze gekeurd? Weten de verantwoordelijke personen hoe deze werken? Aangezien er geen explicite wettelijke verplichting is zie je dat men dit soms achterwege laat. Hierdoor is er een groot risico dat deze niet functioneren of dat men niet weet hoe deze evacuatiestoelen werken.

Helaas is er geen standaard oplossing die voor alle locaties passend is.

Elke locatie heeft zijn eigen passende oplossing nodig.

Hoe de vluchtweg eruit ziet? Liften mogen niet gebruikt worden.

Zijn er obstakels zoals kabels, opstapjes etc?

Hoe zijn de trappen?

Welke rolstoel mogelijkheden zijn er al?

Gebogen trappen?

Evacuatie met of zonder rolstoel?

Hoeveel ‘’evacuatie’’ helpers zijn er beschikbaar.

Liggend of zittend evacueren?

 

Wij hebben een ruime ervaring opgebouwd op het gebied van evacuatie en personen transport.

Graag bieden wij u aan dat wij jullie ondersteunen in het toegankelijk en veilig maken van het evenement.

Dit kan door middel van advies maar bijv. ook met het leveren/verhuren van hulpmiddelen en/of getraind personeel.

Toegankelijkheid evenementen v.s kosten

Juist omdat wij het toegankelijk houden van evenementen belangrijk vinden komen wij kostenvrij op bezoek om een inventarisatie te maken en een passend advies af te geven.

Daar waar nodig zullen onze experts dan ook de eventueel bestaande hulpmiddelen kostenvrij van een check-up voorzien.

Van uit onze organisatie hopen wij dat wij hiermee een bijdrage mogen leveren aan het mooie evenement welke georganiseerd wordt.

Contact 

Home