Onderhoud en keuring door de experts

Gecertificeerd onderhoud van uw evacuatiestoel en trapklimmer

Evacuatiestoel aangeschaft in het verleden en dan? Veel scholen, instellingen, gemeenten en bedrijven hebben in de loop van de jaren evacuatiemateriaal zoals de Escape-Chair, Evac+chair,  , van Leeuwen evacuatiestoel, Excel (Evacusafe), of welk ander merk dan ook aangeschaft. Lange tijd hangen deze evacuatiestoelen ongebruikt te wachten op het moment dat ze nodig zijn. Als er bij een oefening al 1 wordt gebruikt dan blijven de andere stoelen in het gebouw gewoon ongebruikt hangen.

Onderhoud evacuatiestoel

Regelmatig blijkt het onderhoud niet te worden uitgevoerd, of door een bedrijf zonder de juiste kennis, ervaring en/of onderdelen. Hierdoor kan het zijn dat de evacuatiestoel niet goed functioneert en word het hulpmiddelen in plaats van een oplossing een extra risico. Laat u niet verrassen. Het gaat om mensen in een noodsituatie.

Waarom het onderhoud door gecertificeerde experts te laten uitvoeren? Ter plaatse kunnen we alle gangbare reparaties uitvoeren. Als gecertificeerd onderhoud en training expert van evacuatiestoelen beschikken wij altijd over up-to-date kennis en de originele onderdelen.   Een bedrijf dat niet gecertificeerd is door de fabrikant of importeur beschikt ook niet over de juiste onderdelen om uw evacuatiestoel te kunnen onderhouden.

Evacuateexpert.nl is o.a. gecertificeerd voor de Evacchairs en Service Partner van Escape Mobility International.

4 redenen waarom onderhoud van uw evacuatiestoel zo belangrijk is:

1: Wist u dat alle fabrikanten aangeven dat dit evacuatiemateriaal bij voorkeur jaarlijks onderhouden  en gecontroleerd dient te worden.

Het klinkt dramatisch, maar wat als de evacuatiestoel niet is onderhouden en u denkt dat de evacuatiestoel veilig inzetbaar is? Stelt u zich eens voor dat het alarm af gaat en u zet met vol vertrouwen uw collega in de evacuatiestoel. Samen rijdt u naar de trap en u plaatst vervolgens de evacuatiestoel op de trap. Opeens blijkt dat de rubbers van de stoel niet goed zijn. De evacuatiestoel wordt niet afgeremd zoals verwacht en zou moeten. De kracht wordt te groot en u kunt de evacuatiestoel niet meer houden….  En dan?

Onderstaande evacuatiestoel is door één van onze experts aangetroffen bij een locatie die ons belde omdat hun evacuatiestoel bij de training niet goed functioneerde. Deze evacuatiestoel was al jaren niet onderhouden door een gecertificeerd bedrijf.

Gelukkig was het een oefening die snel gestopt kon worden. Deze riemen hadden allang vervangen moet worden.

Waarom gecertificeerd onderhoud?  De producenten hebben in de loop van de jaren verschillende modellen op de markt gebracht. Elk model heeft zijn eigen specifieke onderdelen. Gecertificeerde bedrijven beschikken over de juiste glijriemen en andere onderdelen. Onze experts worden elke twee jaar opnieuw gecertificeerd.

2: Aansprakelijkheid:

Op het moment dat er een ongeval gebeurt met de evacuatiestoel door dat de evacuatiestoel niet, of niet goed, is onderhouden loopt de organisatie tegenwoordig een groot risico dat men aansprakelijk wordt gesteld. Tenslotte heeft de organisatie verzaakt het onderhoud te laten plaatsvinden.

3: Geld – kosten – Investering:

De kosten van het onderhoud kan een drempel zijn om dit te laten uitvoeren. Echter zijn deze kosten veel lager dan de kosten van een nieuwe evacuatiestoel (vaak ook lager dan u denkt). Het besluit om een evacuatiestoel aan te schaffen is veelal op goede  gronden of vanuit de RI&E aangegeven. Deze investering kan 10 jaar, 20 jaar of misschien zelfs langer een bijdrage leveren aan de veiligheid in uw organisatie. Voorop gesteld is wel dat deze dan regelmatig wordt onderhouden. EvacuatieExpert.nl bied u de mogelijkheid de kosten in de hand te houden en uw investering in stand te houden.

4: Gezond verstand:

Als laatste is het natuurlijk ook een kwestie van gezond verstand. Net als bijvoorbeeld een auto onderhoud en APK moet hebben om de veiligheid te waarborgen is dat met een evacuatiestoel niet anders. Een regelmatige controle en onderhoud zorgt ervoor dat niemand hoeft na te denken of het hulpmiddel veilig is. Uw bezoek, collega’s, bewoners etc. zullen u dankbaar zijn als ze de evacuatiestoel onverhoopt moeten gebruiken.

 

Onze jarenlange ervaring in evacuatie-hulpmiddelen en onze goede contacten met zowel de producenten als ook de distributeurs geven ons de mogelijkheid om u te ontzorgen. Wij zijn gecertificeerd onderhoud specialist en werken  alleen met goed gekeurde onderdelen. Ter plaatse zorgen wij dat uw evacuatiestoel inzetbaar wordt en blijft.

Direct een afspraak plannen? >contact<

 

Kosten beperken

Door onze unieke positie in de markt zijn wij in staat om de kosten voor u als klant laag te houden. Zo kunnen wij u al onderhoud aanbieden vanaf € 39,50,- per evacuatiestoel. Afhankelijk van het aantal aanwezige evacuatiestoelen. De evacuatiestoel wordt op minimaal 24 punten gecontroleerd en indien nodig worden ter plaatse kleine reparaties uitgevoerd.

Voordelen voor u:

  • Gegarandeerd functionerende evacuatiemateriaal
  • Bewijs voor uw verzekering
  • Geen aansprakelijkheid wegens ondeugdelijk materiaal.
  • Behoud van uw investering
  • Lage kosten

Evacuatieexpert.nl de specialist op evacuatiehulpmiddelen en personen transport over trappen.

Klik hier om een vrijblijvende prijsopgave te ontvangen!