Evacuatiestoel

Hier vind u diverse modellen en merken evacuatiestoel. Evacchair, Evacusafe, Antano, Escape-chair

 

De evacuatiestoel is ontwikkeld om niet zelfredzame personen snel en veilig te evacueren. Het belangrijkste is dat de evacuatiestoel eenvoudig in de bediening moet zijn zodat ieder persoon in staat moet zijn een ander persoon te evacueren.Evacuatiestoel evacchair

Evacuatiestoel geen belemmering

De evacuatie stoel vormt geen belemmering in de vluchtroute. Een persoon die geoefend is zal met gelijke snelheid de trap afdalen met stoel als hij/zij ook zonder evacuatiestoel zou doen.

Er zijn inmiddels verschillende modellen en fabrikanten op de markt aanwezig. Evacuatie expert heeft die merken en modellen in het assortiment die wij als Expert aanbevelen. Zo is er bijvoorbeeld de EVAC+CHAIR met een draaglast tot 227 KG. of de EXCEL die standaard op 4 wielen en is voorzien van armleuningen en voetensteun.

U vind de evacuatiestoel in bijv. openbare gebouwen, scholen, ziekenhuizen, theaters, sportcomplexen etc. overal waar het risico is dat men personen via trappen moet evacueren. Wist u bijvoorbeeld dat de gebruiker/huurder van het pand en niet de eigenaar verantwoordelijk is voor de aanschaf van hulpmiddelen?

In elk gebouw waar een lift aanwezig is dient men te zorgen voor een passende oplossing om iedereen snel te evacueren. De door ons aangeboden evacuatiestoelen passen in elk ontruimingsplan en in elk evacuatieplan. Zijn eenvoudig te bedienen. Daarnaast kunnen wij u van een passend advies voorzien doordat wij, indien gewenst, bij u op locatie komen om de evacuatiestoel te testen en daadwerkelijk ook u collega’s een keer te laten plaatsnemen.

Wist u dat het ontzettend belangrijk is om een evacuatiestoel te hebben? Denk bijvoorbeeld aan situaties waarbij brand ontstaat (of een andere calamiteit), waardoor men snel een pand moet verlaten. Een evacuatiestoel zorgt ervoor dat mensen die slecht ter been zijn makkelijk naar de begane grond kunnen. Bij ons, Evacuatie Expert, kunt u terecht voor alles op het gebied van evacuaties, zoals onze naam het al zegt. In onze webshop vindt u naast evacuatiestoelen, ook evacuatiematrassen, doeken en meer. Daarnaast kunnen we u (en bijvoorbeeld uw medewerkers) ook voorzien van trainingen en onderhoud. Wij zijn een onafhankelijk evacuatie expert. Daarbij kunnen we u altijd voorzien van alle bijhorende evacuatiehulpmiddelen. Evacuatie Expert biedt u zeker een geschikte oplossing. Het is ons streven om personen zo snel mogelijk te evacueren!

Over een evacuatiestoel

Bij calamiteiten is cruciaal dat er niets in de weg staat. Het moet dus te allen tijde mogelijk zijn om mensen snel en veilig te evacueren. Bovendien is het tevens belangrijk dat iedereen de evacuatiestoel kan bedienen. Een evacuatiestoel is eenvoudig te gebruiken en het vormt nooit een belemmering in een vluchtroute.

De voordelen van een evacuatiestoel zijn:

  • Eenvoudig in gebruik;
  • Vormt geen belemmering in vluchtroute;
  • Veilig en snel evacueren;
  • Hoge draaglast.

Wat is een evacuatiestoel?

Een evacuatiestoel is er in veel verschillende modellen. Bij Evacuatie Expert kunt u er altijd op rekenen dat we de beste evacuatiestoelen in ons assortiment hebben. Neem bijvoorbeeld de EVAC+. Deze evacuatiestoel heeft een draaglast tot 227 kg. Het is maar net wat voor een evacuatiestoel u nodig heeft! Wanneer u een evacuatiestoel nodig heeft, zult u al snel merken hoe eenvoudig het te gebruiken is. Het enige dat u hoeft te doen is het uitklappen van de stoel. Daarna kunt u er direct gebruik van maken.

Is een evacuatiestoel verplicht?

In deze meeste gevallen is een evacuatiestoel verplicht en onderdeel van een vluchtplan. Dit komt voornamelijk voor in gebouwen waarbij men moet evacueren via trappen. Dit zijn bijvoorbeeld ziekenhuizen, openbare scholen, theaters, sportcomplexen en meer.

Evacchair voetensteun EVAC CHAIR KOPEN Mk4 met voetensteun

Ja, ik wil een evacuatiestoel!

Wilt u een evacuatiestoel voor uw organisatie? Hiervoor bent u bij ons zeker aan het juiste adres. Ook voor ontruimingsplannen, trainingen, gecertificeerd onderhoud, verhuur en dergelijke kunt u bij ons terecht. Heeft u vragen over onze producten of diensten? Neem dan contact met ons op. Ook is het altijd mogelijk om kosteloos een evacuatiestoel te testen. Laat het ons dan even weten, zodat we een afspraak kunnen maken!