Evac chair verplicht?

Is een Evacchair verplicht? Dit is een van de meest gehoorde vragen als het om evacuatie hulpmiddelen en voorbereiding gaat. Eigenlijk is die vraag niet eens zo gemakkelijk te beantwoorden. De Europese wetgeving stelt dat de gebruiker van het pand. Dus niet altijd de eigenaar van het gebouw. Verantwoordelijk is voor de veiligheid van zijn, personeel, scholieren, gasten, bezoekers etc.

Zo ziet u dat de vraag of de Evacchair verplicht is niet eenvoudig te beantwoorden is.

De gebruiker van het pand, ook bij bedrijfsverzamel gebouwen, moet dus zorgen voor een risico

analyse.  Als uit deze analyse blijkt dat er knelpunten zijn, zoals trappen en/of minder mobiele personen, dan moet men zorgen voor een oplossing. Voor een ziekenhuis zijn er hele andere risico’s dan voor een school.  Een openbaar gebouw heeft andere risico’s dan een niet openbaar toegankelijk kantoorpand. Een goed uitgevoerde analyse is dus van groot belang.

Zoekt u ondersteuning bij uw evacuatie vragen? neemt u >HIER<  vrijblijvend contact op met onze experts. 

Inmiddels is er ook al weer veel veranderd in de wet en regelgeving op het gebied van de BHV. Als geen ander begrijpen wij dat dit voor veel bedrijven en organisaties nieuwe vragen oproept.

Een vaak gehoorde opmerking is dat de brandweer verantwoordelijk is voor de redding van personen.  De brandweer zal indien nodig uiteraard eerst de personen redden die eventueel nog in het pand zijn, echter de gebruiker is verantwoordelijk en mogelijk aansprakelijk als men niet of aantoonbaar slecht op bekende risico’s heeft gereageerd.  Ook de brandweer kan door omstandigheden te laat komen.

Wilt u geïnformeerd worden door één van onze evacuatie experts en weten hoe het bij u zit? Wat er van u als organisatie wordt verwacht?  Neemt u >hier< vrijblijvend contact op met onze experts.

Wij informeren u graag vrijblijvend over de mogelijkheden om de risico’s voor u op te lossen. Als enige onafhankelijke evacuatie expert in Nederland kunnen wij u voorzien van informatie en advies. ook kunnen wij u helpen met de keuze voor het juiste evacuatie middel (indien noodzakelijk) en de invoering hiervan binnen uw BHV organisatie. Ook het jaarlijkse onderhoud en eventuele trainingen kunnen door onze experts worden uitgevoerd.

Training en oefening.

De ervaring leert dat het regelmatig oefenen en trainen zorgt voor een snellere evacuatie van het gebouw. Ook verkleint dat de onzekerheid bij het gebruik van de evacuatiestoel, Evacchair. Wij werken uitsluitend met producten en leveranciers die hun kwaliteit hebben bewezen. Uitsluitend Europese merken en leveranciers. Al onze medewerkers zijn gekwalificeerd en gemotiveerd.

Test u ons gerust uit!