De Evac Chair biedt uitkomst bij calamiteiten

Evacuatiehulpmiddelen zoals een evacuatiestoel zijn erg belangrijk. In het dagelijks leven staat u er vast niet bij stil dat de lift waarmee u naar de volgende verdieping gaat, uit kan vallen. Dit heeft als gevolg dat minder mobiele mensen hier hinder aan ondervinden, maar ook dat er een groot probleem is in het geval van calamiteiten. Dan kunnen mensen die minder mobiel zijn het pand zonder hulp van hulpdiensten niet verlaten. Het huren van een Evac Chair biedt in dit soort gevallen uitkomst! Zoekt u ondersteuning bij uw evacuatie vragen? Neemt u vrijblijvend contact op met onze experts. Ze staan u graag te woord.

Wat is een Evac Chair?

U zult zich vast afvragen wat een Evac Chair is. De Evac Chair is een originele evacuatiestoel die speciaal ontwikkeld is voor het snel en veilig evacueren van personen. De stoel is te herkennen aan de blauw gele kleur. Er zijn meer mensen die zich gewaagd hebben aan het produceren van een evacuatiestoel zoals de Evac Chair, maar geen enkele producent heeft de eenvoudigheid en de goede kwaliteit van de Evac Chair kunnen overtreffen. De evacuatiestoel is heel makkelijk te bedienen, u kunt deze stoel al bedienen zonder dat u een cursus heeft gevolgd. U klapt de Evac Chair open, stelt de juiste hoogte in en drukt uw voeten het onderstel met wielen naar beneden. De Evac Chair die u bij ons kunt huren is al snel klaar voor gebruik!evac chair

Is de Evac Chair verplicht?

Maar is de aanwezigheid van een Evac Chair verplicht? Het beantwoorden van deze vraag is een lastige kwestie. De Europese wetgeving stelt namelijk dat de gebruiker van het pand, dus niet altijd de eigenaar van het gebouw, verantwoordelijk is voor de veiligheid van zijn, personeel, scholieren, gasten, bezoekers etc. Inmiddels is er ook al weer veel veranderd in de wet en regelgeving op het gebied van de BHV. Wij begrijpen dat deze nieuwe regelgeving vragen oproept.

Veel mensen denken dat de brandweer in het geval van een calamiteit verantwoordelijk is voor het redden van personen. Indien nodig zal de brandweer uiteraard eerst de personen redden die eventueel nog in het pand zijn, maar de gebruiker is echter verantwoordelijk voor het redden van de mensen in het pand. Daarnaast is de gebruiker van het pand mogelijk aansprakelijk als blijkt dat er niet goed gehandeld is. De gebruiker van het pand is verantwoordelijk voor de veiligheid van alle mensen in het gebouw en moet zorgen dat er een risico-analyse opgesteld wordt. Als uit deze risico-analyse blijkt dat er knelpunten zijn, moet er gezocht worden naar een oplossing. Dan kan de Evac Chair uitkomst bieden! De Evac Chair is niet verplicht, maar het redden van de mensen in het gebouw is wel verplicht. Hierbij kan een hulpmiddel zoals de Evac Stoel uitkomst bieden.

[featured_products_slider]

Een Evac Chair huren bij Evacuatie Expert

Bent u overtuigd van het nut van het huren van een Evac Chair voor in het gebouw waar u gebruiker van bent? Bekijk dan hier alle Evac Chairs, neem vrijblijvend contact op of doe een vrijblijvende offerte aanvraag! Ook wanneer u vragen heeft over bijvoorbeeld de prijs van de Evac Chair mag u gerust contact met ons opnemen. Wij informeren u graag vrijblijvend over de mogelijkheden om de risico’s voor u op te lossen met behulp van het huren van een Evac Chair. Als enige onafhankelijke evacuatie expert in Nederland kunnen wij u voorzien van informatie en advies. Ook kunnen wij u helpen met de keuze voor het juiste evacuatie middel (indien noodzakelijk) en de invoering hiervan binnen uw BHV organisatie. Ook het jaarlijkse onderhoud en eventuele trainingen kunnen door onze experts worden uitgevoerd.