Evac+chair MK4

De Evac+chair is veruit de bekendste evacuatiestoel. De gele afdekhoezen kom je tegen op heel veel locaties waar een lift aanwezig is. Ingeval van een calamiteit kan de lift immers niet gebruikt worden.

Door de inzet van de Evac+chairs zijn wereldwijd al vele levens gered en personen in veiligheid gebracht.

De Evacchair is eenvoudig te gebruiken en maakt het mogelijk dat één persoon een ander persoon kan evacueren.

Aanpassingen evac+chair

In de loop van de tijd zijn er aanpassingen gedaan aan de

verschillende modellen waardoor de, toch al goede inzetbaarheid, verder is verbeterd.

Zo zijn de achterste twee wielen vergroot. Hierdoor kan men de evacuatiestoel eenvoudig naar de verzamelplek rijden.

De standaard is voorzien van een gasveer. De standaard zal automatisch in de juiste positie komen. De oude standaarden moesten met een voet worden uitgetrokken.

 

Voor alle modellen kijkt u gerust in de shop >Welkom<

Maximaal gewicht Evac+chair MK4

Het maximale toegelaten gewicht voor de Evac+chair MK4 is verhoogt naar 185 KG. Hierdoor komt de evacuatiestoel tegemoet aan het overgrootste deel van de mensen.

Inmiddels heeft de firma Evacchair niet stil gezeten en een evacuatiestoel ontwikkeld die een nog hoger draag gewicht heeft. De Evac+chair 500 is ontwikkeld samen met ziekenhuizen en heeft een draagvermogen van maar liefs 227 KG.

Evacuatie trap op

Evacchair met draagbeugelsOp verschillende locaties is er geen andere mogelijkheid dan trap op te evacueren. Aangezien de standaard evacuatiestoelen gebouwd zijn om trap af te evacueren heeft men ook een evacuatiestoel ontwikkeld om de trap op te kunnen evacueren.

Deze evacuatiestoel heeft aan de voorzijde twee handgrepen en aan de achterzijde één draagbeugel.

 

 

Kwaliteit en veiligheid

Inmiddels zijn er verschillende merken die de door evac ontwikkelde evacuatiestoel op de markt brengen. De kleuren verschillen en de draagkracht is bij de meesten lager dan die bij de EVAC+CHAIR.

TüV gekeurd

Alle evacuatiestoelen die door Evac op de markt worden gebracht zijn TüV gekeurd en voldoen uiteraard aan alle geldende wetten en regels.

Welke past bij u?

De vraag welke evacuatiestoel voor uw situatie het beste geschikt is kunnen wij samen met u eenvoudig beantwoorden. Neemt u gerust contact op voor de antwoorden op uw vragen.

 

evacuatiestoel, snel en veilig

Kosteloos testen

Onze Experts hebben jaren lange ervaring met zo goed als alle merken evacuatiemateriaal en beschikken over de juiste vakkennis om uw BHV organisatie te ondersteunen.

Nodigt u ons uit?  Dan komen wij met de verschillende oplossingen bij u op locatie en geven u de mogelijkheid de verschillende modellen en oplossingen te testen.

Direct een afspraak plannen of extra informatie?  >Welkom<

 

Controle en onderhoud evacuatiestoel

Alle fabrikanten van evacuatiestoelen adviseren om regelmatig het onderhoud en de controle te laten uitvoeren door gecertificeerde experts. Evacuatieexpert.nl is een van de bedrijven die gecertificeerd zijn om onderhoud aan uw materiaal uit te voeren.

Onderhoud en controle zorgt ervoor dat uw materiaal in optimale staat is en daadwerkelijk inzetbaar is wanneer het er om gaat.

Op het moment dat de beslissing is genomen evacuatiemateriaal aan te schaffen is training een belangrijk onderdeel. Ook voor training bent u bij Evacuatieexpert.nl aan het goede adres. Doordat onze experts dagelijks actief zijn met de diverse evacuatiestoelen hebben ze de ervaring die nodig is om uw personeel op de juiste wijze te trainen.

Neemt u gerust contact met ons op voor informatie of een prijsopgave.

Onderhoud aan uw evacuatiestoel kan al vanaf € 27,50 ex BTW.

Sommige organisatie denken dat ze met de aanschaf van een evacuatiestoel de zaken goed geregeld hebben. Met een beetje geluk zal de evacuatiestoel immers alleen bij de jaarlijkse oefening uitgeklapt worden.

Evacuatie stoelen maken in verreweg de meeste gevallen gebruik van rubberen glijriemen om de persoon gecontroleerd over de trap naar beneden te brengen. Zoals bij elk onderdeel waar rubber een belangrijk bestanddeel is, zijn ook deze glijriemen niet eeuwig houdbaar.

De glijriemen verliezen in de loop van tijd de flexibiliteit waardoor er o.a. kleine scheurtjes in de

glijriemen ontstaan. Daarnaast kunnen de rollen die deze glijriemen begeleiden vast komen te zitten. Verouderde glijriemen zijn hard en laten zich niet meer voldoende indrukken, hierdoor ontstaat er te weinig wrijving om de evacuatiestoel voldoende remkracht te geven. Zie het als de heuvel af fietsen zonder rem.

DIRECT EEN VRIJBLIJVENDE PRIJSOPGAVE?  > Klik hier <

Onderhoud evacuatiestoel en de kosten

Ziet men op tegen de kosten van preventieve controle en onderhoud? Deze kosten liggen vele malen lager dan de aanschaf van een nieuwe. Als de evacuatiestoel regelmatig onderhouden wordt dan kan deze tientallen jaren meegaan. En u weet zeker dat de veilige werking is gegarandeerd.

Het laatste wat u wilt is dat op het moment dat het alarm gaat er achter komen dat de evacuatiestoel niet functioneert of dat er niemand is die zich in staat is deze te bedienen.

Wij bieden u verschillende mogelijkheden om deze situatie voor te zijn.

Onderhoud evacuatiestoel. Uw evacuatiestoel wordt op 24 punten gecontroleerd en getest.

Indien u een training boekt dan is de controle en het onderhoud van de eerste evacuatiestoel gratis. (exclusief onderdelen)

Ook voor alleen de gebruikerstrainingen voor uw evacuatiemateriaal kunnen wij u van dienst zijn. Ongeacht het merk. Klik hier voor trainingen.

Wij bieden oplossing voor alle merken evacuatiestoelen. Neem contact met ons op voor meer informatie. Indien gewenst nemen wij de fabrieksgarantie van uw leverancier over.