VVE Brandveiligheid en evacuatie

Evacuatieexpert.nl ontzorgt!!

Mobiliteit en veiligheid voor een gunstig tarief of laag maand/jaar bedrag.

VvE en evacuatie bij brand.

Sinds jaren zien wij het aantal appartementen, appartementen complexen en VvE’s ( Vereniging van eigenaren) in Nederland groeien.

Dit in combinatie met een steeds verder groeiende groep ouderen die in deze appartementen wonen zorgt ervoor dat het voor steeds meer VvE’s een punt van aandacht is wat te doen bij liftuitval , brand en/of ontruiming.

VvE brandveiligheid en evacuatie.

Zoals men op bijna alle liften kan zien is het niet toegestaan om deze ingeval van brand te gebruiken. Dit heeft er mee te maken dat de meeste liften niet tegen hitte bestand zijn en deze ook rook niet buiten houden. Ook neemt door aantal storingen door  het ouder worden van de liften toe. Vaak zijn de minder mobiele bewoners dan gedwongen opgesloten in hun eigen woning.

 

Evacuatiemogelijkheden appartementen en VvE

Steeds vaker worden wij benaderd door VvE’s en de bewoners van appartementen met de vraag welke mogelijkheden er zijn om toch veilig het gebouw te kunnen verlaten. En welke eisen er zijn aan de VvE op het gebied van brandveiligheid.

Afhankelijk van het gebouw zijn er diverse optie’s in de vorm van evacuatiestoelen evacuatiematrassen of transport/evacuatiestoelen (elektrisch aangedreven)

Speciaal voor VvE’s bieden wij de mogelijkheid om door middel van het door ons ontwikkelde ‘’ontzorg-pakket’’ een oplossing voor handen te in het geval van uitval van de liften en/of bij evacuatie bij brand.

Voor een vast maandelijks of jaarlijks bedrag beschikt uw VvE over een up-to-date oplossing om personen veilig uit het gebouw te brengen.

Evacuatieexpert.nl plaats op de locatie de gewenste evacuatiehulpmiddelen en verzorgt de jaarlijkse controle en keuring. Tevens verzorgen wij een jaarlijkse instructie voor de bewoners om deze hulpmiddelen te kunnen inzetten.

Korting op trapklimmers

Voor de bij ons aangesloten VvE’s en hun bewoners bieden wij de mogelijkheid om bij liftuitval en/of renovatie met korting gebruik te maken van onze trapklimmers met of zonder extra bediener. Ook als de bewoner een trapklimmer voor een andere gelegenheid wil gebruiken kan deze gebruik maken van de speciale korting.

Ontzorgen verder dan evacuatie.

Ook bieden wij de mogelijkheid gebruik te maken van ons brand en rookmelder pakket.

Wij plaatsen draadloos koppelbare rookmelder. Deze rookmelders zijn met andere rookmelders, en eventueel koolmonoxide melder verbonden, hierdoor wordt de bewoner op tijd gewaarschuwd. Hierdoor kan men als de brand in een andere ruimte van het appartement nog klein, beheersbaar en blusbaar is snel ingrijpen en de hulpdiensten inschakelen. Hierdoor verhoogt u de tijd om veilig te vluchten en uw buren te waarschuwen aanzienlijk. Ook voor slechthorenden bieden wij oplossingen om snel gewaarschuwd te worden.

En dat alles voor een vaste prijs per maand of jaar.

Blussers in de gemeenschappelijke ruimte en het appartement.

Voor het blussen van een beginnende brand bieden wij diverse blussers, van Nederlandse kwaliteit, die door de eenvoud en jaren lange garantie bijdragen aan de veiligheid. Wij verzorgen de plaatsing, controle en onderhoud van uw blussers, rookmelders en evacuatiemateriaal.

Voor uw VvE kunnen wij een compleet concept ontwikkelen waardoor u geen omkijken meer heeft naar de beschikbaarheid en keuringen van uw brandblussers.

Onze experts adviseren en informeren u graag over de mogelijkheden.

Neemt u vrijblijvend contact op met:

 

Evacuatieexpert.nl

074-8539984

info@evacuatieexpert.nl

Leave your comment