Branden en/of liftuitval, welke oplossing?

Weer een grote brand in een appartementen complex.

Inmiddels is 2019 net een paar weken onderweg en de eerste berichten over grote brand en/of liftuitval zijn alweer op de voorpagina voorbij gekomen.

Een brand in een verzorgingstehuis, een brand in een appartementen complex, een kind dat met groot gereedschap uit de lift is bevrijd.

In alle drie de gevallen zijn de liften niet meer bruikbaar.

Bij de eerste twee zijn alle bewoners geëvacueerd waarbij een deel over het balkon omdat deze personen niet in staat waren de trap te nemen.

Weet u hoe het bij u is geregeld? Kan bij u iedereen veilig en snel geëvacueerd worden? Ook als de brandweer vertraging heeft?

Het is geen uitzondering als de brandweer vertraging heeft. Een inzet op een andere locatie heeft. Betrokken raakt bij een ongeval onderweg. Door het vastgelopen verkeer moet wringen. >Brandweer vaak te laat bij brand<

Evacuatie oplossingen.

De gemiddelde leeftijd in Nederland stijgt net als het aantal appartementen. Met deze stijging hangt ook het aantal personen samen die niet (meer) in staat zijn om via de trap naar een veilige plek te gaan.

Om deze problemen de baas te kunnen zijn evacuatie hulpmiddelen de snelste manier om dit op te lossen. Op >deze< pagina vind u de diverse mogelijkheden om personen te evacueren.

Liftuitval

Naast evacuatie bij brand komt het zeer regelmatig voor dat een lift uitvalt. Vaak is het probleem snel verholpen, maar iedereen kent wel een verhaal waar de reparatie zeer lang op zich heeft laten wachten. Onderdelen die van ver moeten komen. Onderdelen die niet op voorraad zijn etc.

Trapklimmer v.s. Noodlift

Omdat men vaak niet weet hoelang het gaat duren voor de lift weer gebruikt kan worden is er een drempel om een noodlift te laten plaatsen.

Buiten dat het een zeer kostbare aangelegenheid is heeft een noodlift ook nogal wat nadelen. Een noodlift aan de buitenzijde vraagt nogal wat aanpassingen, voorbereiding en tijd. 

>stuk over noodlift < 

 

Een noodlift in de vorm van een traplift heeft als nadeel dat deze alleen op de rechte stukken van de trap geplaatst kunnen worden. Met andere woorden iemand die slecht ter been is of afhankelijk is van een rolstoel moet meerdere keren overstappen en een stukje lopen.

De noodtrapliften worden met bouten vast gezet aan de trap. Deze gaten worden uiteraard weer gevuld echter je zien waar de traplift is vastgezet. > ervaring noodtraplift <

De oplossing die zeer snel inzetbaar, flexibel, veilig en geen schade achterlaat, de (nood) trapklimmer.

De trapklimmer wordt niet aan het gebouw gemonteerd en laat dus geen montage schade achter. De trapklimmer staat op wielen, de persoon kan vanaf zijn voordeur tot aan de begane grond blijven zitten. Geen overstap nodig.

Indien de ruimte in het trapportaal en op de bordessen voldoende is kan men een trapklimmer inzetten die geschikt is om mensen met rolstoel naar beneden en naar boven te brengen.

Een klein minnetje is het feit dat de trapklimmer bediend wordt door een tweede persoon en de noodtraplift alleen bediend kan worden. Behalve natuurlijk als men hulp nodig heeft bij het overstappen, dan bent u bij de nood-traplift ook een tweede persoon nodig.

De trapklimmers zijn met het oog op bovenstaande zover aangepast dat dit geen enkele belemmering meer kan zijn. De eenvoudige werking van de trapklimmer zal u verbazen.

Kosten noodlift v.s. trapklimmer

Als laatste zijn er dan natuurlijk nog de kosten. De kosten van een trapklimmer liggen veel lager dan de kosten van een noodtraplift of noodlift.

Snelheid van levering

Evacuatieexpert.nl en trapklimmerexpert.nl hebben de handen in één geslagen en hebben door deze samenwerking de mogelijkheid om zeer snel te leveren. Indien gewenst bieden deze bedrijven de mogelijkheid om de trapklimmers te huren met of zonder begeleider.

Bent u eigenaar van een appartement, directie van een zorginstelling, voorzitter van een Vve?

Neemt u gerust contact op met onze experts. Zij kunnen u informeren over onze mogelijkheden.

 

In het nieuws:

Telegraaf

rtvoost.nl

Tubantia

Leave your comment