Welke Evac+chair kopen.

U wilt een Evac+chair kopen? Maar welke past dan het beste bij ons? Hieronder vind u informatie over de verschillende Evac+chairs en andere evacuatiestoelen.

U vind de evacuatiestoel in bijv. openbare gebouwen, scholen, ziekenhuizen, theaters, sportcomplexen appartementen complexen, etc. overal waar het risico is dat men personen via trappen moet evacueren.

Escape-chair CF

Wist u dat de gebruiker van het pand en niet de eigenaar verantwoordelijk is voor de aanschaf van hulpmiddelen?

In elk gebouw waar een lift aanwezig is dient men te zorgen voor een passende oplossing om iedereen snel te evacueren. De door ons aangeboden evacuatiestoel, evacuatiematras en of evacuatiedoek passen in elk ontruimingsplan en in elk evacuatieplan.

Evacuatiestoelen zijn eenvoudig te bedienen. Daarnaast kunnen wij u van een passend advies voorzien doordat wij, indien gewenst, bij u op locatie komen om de evacuatiestoel te testen en daadwerkelijk ook u collega’s een keer te laten plaatsnemen.

Evacuatiestoel, redding stoel testen bij u op locatie? Maak geheel vrijblijvend een afspraak met 1 van onze experts.

Ook voor training en onderhoud van uw evacuatiestoel bent u bij de evacuatieexpert.nl in de beste handen.

U de trap wij de evacuatie oplossing.

Evacchair is de meest bekende naam voor evacuatiestoelen. Inmiddels zijn er verschillende fabrikanten die zich hebben toegelegd op het ontwikkelen en leveren van evacuatiehulpmiddelen.

Naast de Evac+Chair is ook de Escape-chair een zeer bekende naam op het gebied van evacuatiestoelen.

Escape-chair’s werden voorheen onder de naam ‘’Van Leeuwen’’ evacuatiestoelen op de markt gebracht.

Beide bovenstaande merken hebben zo goed als gelijke basis modellen op de markt gebracht.

Daarnaast hebben beide merken evacuatiestoelen ook modellen met meer mogelijkheden zoals een draagbare evacuatiestoel op personen trap op te evacueren.

Elke Escape-chair en elke Evac+chair hebben uitgebreide garantie. Ook heeft men de mogelijkheid een evacuatiestoel samen te stellen naar wens. Met armleuning, met voetensteun, met draaggrepen, met zitverhoging etc.

Extra hoog draagvermogen.

Evacchair heeft in samen werking met ziekenhuizen een speciale evacuatiestoel ontwikkeld die een extra hoge draaglast heeft.

Deze evacuatiestoel komt hiermee tegemoet aan vragen vanuit de zorg. De behoefte is ontstaan omdat men met steeds zwaardere patiënten te maken krijgt.

Vier wielen evacuatiestoel.

Evacusafe is ook één van de grote producenten die evacuatiemateriaal produceert en continu bezig is met ontwikkelen van hulpmiddelen die eenvoudig in te zetten zijn. Bij de ontwikkeling van de Excel heeft men gekozen voor een oplossing die het mogelijk maakt om met 1 persoon de ‘’passagier’’ te helpen bij het instappen.

De Excel is met 1 eenvoudige handeling uit te klappen en staat dan direct op 4 wielen. Is standaard voorzien van armleuningen en voetensteun. Hierdoor heeft men, bijvoorbeeld bij het begeleiden van een persoon die rolstoel gebonden is, de handen vrij om aan de voorzijde te assisteren.

Elektrisch aangedreven evacuatiestoel en transportstoel.

Ook bij de evacuatiehulpmiddelen hebben de Elektrisch aangedreven evacuatiestoelen hun intrede gedaan. Deze evacuatiestoelen, bijv. de Escape-chair Volt en de Antano LG evacu plus EL, zijn zeer eenvoudig te bedienen.

Door de twee rupsbanden aan de achterzijde wordt de evacuatiestoel de trap af gereden. Het grote voordeel is dat deze evacuatiestoelen ook trap op kunnen. Simpelweg de knop omhoog indrukken en de stoel klimt tegen de trap op omhoog.

De Evacuplus EL en de Stairplus 160 zijn dan ook een gemakkelijker en voordeliger alternatief voor een traplift. Met name op die plaatsen waar een traplift niet geplaatst mag worden zijn de trapklimmers een uitstekende oplossing.

Onderhoud evacuatiestoelen.

Een heel belangrijk punt bij de aanschaf van een evacuatiestoel is dat men rekening dient te houden met onderhoudskosten. Alle leveranciers geven aan dat de evacuatiestoel jaarlijks onderhoud geadviseerd wordt.

Verschil in kosten per merk zijn er zeker. Wilt u meer weten over onderhoud en de kosten?

Neemt u vrijblijvend contact met ons op.

Oefenen met de evacuatiestoel, Evacchair,

Heel belangrijk is het om het gebruik van de Evacchair, Escape-Chair, Excel-chair, te oefenen.

Op het moment dat het brandalarm afgaat gebeurt er heel veel tegelijk. Indien men niet weet hoe een evacuatiestoel werkt dan zal men deze ook niet snel inzetten bij een evacuatie met alle risico’s van dien.

 

Evacuatie Training,

Heeft u de evacuatiestoel bij ons aangeschaft dan bieden wij u bij levering een gebruikerstraining aan voor een zeer sterk gereduceerd tarief.

Waarom? Om een evacuatiestoel te gebruiken is het van belang dat men dit een keer heeft geoefend en daadwerkelijk iemand naar beneden brengt over de trap. In een gecontroleerde training krijgt men de mogelijkheid om van de Expert te leren hoe men de evacuatiestoel snel, veilig en zeker in kan zetten.

Informatie film,

Klikt u hier voor onze filmpagina. Diverse hulpmiddelen worden hier aan u voor gesteld.

Voordelen Evacuatiestoel:

 

De Evac+Chair biedt een aantal voordelen tijdens noodsituaties:

Personen hoeven niet meer zelf gedragen te worden

De evacuatiestoel is, veelal, door één persoon te bedienen

Zijn binnen seconden gebruiksklaar

De snelheid waarmee afgedaald wordt is zelf te bepalen

Past in elk veiligheids- en BHV plan

U voldoet aan de wettelijke eisen

 

Evacuatiestoel geen belemmering van de vluchtweg.

De evacuatiestoel, ook wel Evacchair, Escape-chair of reddingsstoel genoemd,  vormt geen belemmering in de vluchtroute. Een persoon die geoefend is zal met gelijke snelheid de trap afdalen met stoel als hij/zij ook zonder evacuatiestoel zou doen. Wij komen graag bij u om de mogelijkheden te demonstreren.

Evacuatieexpert.nl bied meerdere merken en modellen

Vraagt u ons gerust naar de juiste evacuatiestoel voor uw situatie.

Ook voor training en onderhoud van uw evacuatiestoel bent u bij de evacuatieexpert.nl in de beste handen.

U de trap wij de evacuatie oplossing.

 

Zoekt u oplossingen voor toegankelijkheid? Kijkt u ook gerust op onze zuster websites Trapklimmerexpert.nl Hulpmiddelenexpert.nl Trapklimmerverhuur.nl of trapklimmerhuren.nl

Hier vind u werkelijk alles op het gebied van hulpmiddelen voor een veilig en langer thuiswonen.

Toiletbeugels, drempelhulpen, drempel vervangers, speciale drinkbekers etc.etc.